Federació Catalana de Tennis de Taula

Clàudia Caymel, campiona d’Espanya absoluta

La jugadora catalana Clàudia Caymel, del CTT Tramuntana Figueres, és la nova campiona d’Espanya absoluta després d’imposar-se amb molta brillantor en la prova individual femenina del 75è Campionat d’Espanya absolut que es disputa a la localitat granadina d’Armilla entre els dies 28 de gener i 1 de febrer.

A més del títol individual, Caymel va assolir dues medalles més en les proves de dobles, ja que va ser subcampiona de la prova femenina per parelles amb Sofia Barba (Rivas) i semifinalista de la prova de dobles mixtos amb Joan Masip (Asisa Borges Vall). L’altra gran protagonista catalana de la primera meitat de la competició a la Ciudad Deportiva de la Diputación de Granada va ser Alba Fernández, del Suris Calella, que va ser semifinalista de la prova individual femenina i va guanyar el títol de dobles fent parella amb Marina Níguez (Alicante TM). El tennis de taula català, doncs, va tenir cinc presències als podis de les proves individuals i de dobles del campionat estatal.

Una trajectòria impecable

Clàudia Caymel va signar una trajectòria impecable a Armilla, on va guanyar amb una gran autoritat els tres partits que la van conduir a inscriure per primer cop el seu nom al palmarès de campiones d’Espanya absolutes individuals. La jugadora del CTT Tramuntana Figueres es va imposar per 4-1 en els quarts de final a l’andalusa Ana Maria Vértiz (CDETM Parla), per 4-0 en semifinals a la madrilenya Ángela Rodríguez (AD Collado Mediano) i per un espectacular 4-0 en la final a la granadina Ana García (UCAM Cartagena). Malgrat que la jugadora catalana va entrar a l’àrea de joc per disputar la final només uns minuts després d’haver jugat i perdut una llarga final de dobles, ho va saber revertir en positiu per imposar-se a la seva ex companya al Girbau Vic per 11-6. 11-5, 12-10 i 11-4.

La final es va quedar a un pas de ser íntegrament catalana, però en l’altra semifinal Ana García es va imposar per 4-1 a Alba Fernández. La calellenca s’havia guanyat el lloc al podi en un partit molt emocionant de quarts de final davant una altra jugadora catalana, Jana Riera (CTT Tramuntana Figueres). Fernández es va imposar per 4-3 amb un 15-13 al setè i definitiu set.

També va haver-hi nou campió en la prova individual masculina, on el basc Endika Díez (Leka Enea Irún) va aconseguir el seu primer títol després d’imposar-se en una emocionantíssima final a l’andalús Carlos Machado (Real Cajasur Priego), que es va quedar a les portes de la seva dotzena corona estatal. Endika Díez es va imposar per 4-3 a un Machado que després de perdre els tres primers sets es va recuperar per portar la final al setè i definitiu, resolt finalment pel palista basc per 13-11 en la quarta pilota de partit. En semifinals, Díez s’havia imposat per 4-3 a Moisés Álvarez (Arteal TM), mentre que Machado ho va fer per 4-2 davant de Carlos Caballero (Universidad de Burgos).

Els millors jugadors catalans a la prova individual masculina van ser Marc Duran (Asisa Borges Vall), que va caure per 4-3 amb Caballero als quarts de final després de no poder rematar un partit que dominava per tres sets a un, i Joan Masip (Asisa Borges Vall), eliminat per Carlos Machado als vuitens de final.

Or, plata i bronze català en les proves de dobles

L’única final que va tenir presència catalana a banda i banda de la taula va ser la que va enfrontar Alba Fernández i l’alacantina Marina Ñíguez amb Clàudia Caymel i la madrilenya Sofia Barba. El partit no va poder ser més igualat i emocionant, ja que després de dominar Fernández i Ñíguez els dos primers sets, Caymel i Barba van guanyar els dos següents per abocar la final al cinquè i definitiu, on van arribar a situar-se 10-6. Alba Fernández i Marina Ñíguez, però, van salvar aquestes quatre pilotes de partit i encara una altra de posterior per acabar imposant-se per un 13-11 que els va donar la victòria per 3-2.

En semifinals, les campiones s’havien imposat per 3-2 a Wang Zhipei i Elvira Fiona Rad (Universidad de Burgos), mentre que les finalistes ho havien fer davant d’Ana García (UCAM Cartagena) i Paula Bueno (CTM Boadilla) per 3-1. Una altra parella catalana que va arribar lluny tot i quedar-se a les portes del podi va ser la dupla formada per Sílvia Coll (Girbau Vic) i Jana Riera (Tramuntana), que van caure per un ajustat 3-2 als quarts de final amb Zhipei i Rad.

Si en els dobles femenins el tennis de taula català va assolir un or i una plata, en la de dobles mixtos va ser la medalla de bronze la que es van penjar al coll Clàudia Caymel i Joan Masip. La jugadora del Tramuntana i el jugador del Borges van arribar fins a les semifinals, on van caure per 3-1 davant dels posteriors campions Ana Garcia i Jesús Cantero (independent). La parella andalusa va guanyar la final per un ajustat 3-2 a Wang Zhipei i Jorge Ausín (Universidad de Burgos), que en l’altra semifinal havien superat per 3-1 a Yolanda Enriquez i Alejandro Calvo (Priego TM). Fins als quarts de final de la prova mixta hi van arribar dos esportistes catalans més, Alba Fernández fent parella amb Miguel Núñez (Universidad de Burgos), i Iker González (CER l’Escala) al costat d’Ana Pedregosa (Son Cladera TTC).

L’única prova de dobles sense presència catalana al podi va ser la masculina. Els campions van ser l’andalús Miguel Ángel Vílchez i el madrleny Carlos Franco, que en la final van vèncer per 3-0 als burgalesos Jorge Ausín i Carlos Caballero. El tercer graó del podi va ser per a les parelles formades pel manxec Javier Benito i el gallec Moisés Álvarez i els madrilenys Ángel Ayuso i Rafael de las Heras.

El límit per als jugadors catalans en aquesta prova van ser els vuitens de final, on es van quedar Joan Masip fent parella amb el murcià Javier Soria, Sergi Grau (CER l’Escala) acompanyat del basc Daniel Palacios (Leka Enea Irún), i Arnau Pons (Quadis CN Mataró) i Albert Vilardell (Asisa Borges Valls), que van perdre per un ajustat 3-2 davant els posteriors campions Franco i Vílchez.

Cinc equips catalans a les copes

Un cop disputades les dues proves individuals i les tres de dobles, són ara les copes per equips les que prenen el relleu de la competició a Armilla. L’Asisa Borges Vall, el CER l’Escala i el Quadis CN Mataró prenen part a la Copa del Rei, mentre que el Girbau Vic i el CTT Tramuntana Figueres ho fan a la Copa de la Reina. Dels cinc equips catalans, només el Girbau Vic s’estalvia la fase de grups i entrarà directament als quarts de final de la competició femenina.

Les finals estan previstes per dissabte 1 de febrer, a les 15 hores la de la Copa de la Reina (en directe per Teledeporte) i a les 18.20 hores la de la Copa del Rei (també per Teledeporte en diferit a les 0.30 hores de la nit de dissabte a diumenge).

bcn.cat
escport.cat
ufec.cat
diba.es
escport.cat
bcn.cat
L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.