Federació Catalana de Tennis de Taula

Editorial del President de la FCTT

Benvolguts amics,

L'any 2013, que tot just acabem, ha estat sense cap dubte el més complicat des que hem entrat al nou segle. Una gran majoria de la gent ho està passant malament, veient minvats els seus recursos i perdent qualitat de vida alhora que l'estat del benestar pateix greus retallades que ens afecten a tots els ciutadans.

L'esport català, després de tres anys de contínues retallades en les subvencions, ha sofert aquest any una monumental retallada addicional de més del 50% del suport públic. Això, combinat amb l'estat en què es troben les empreses, assegura la pràctica impossibilitat d'aconseguir espònsors i suport publicitari, alhora que ha disminuït exponencialment la consecució de recursos econòmics per l'oferta de serveis. Aquesta crisi global ha portat a alguns esports a un pas del col·lapse i a vàries Federacions al concurs de creditors.

Els clubs i la gent del tennis de taula hem patit i estem patint molt. No és gens fàcil ni agradable gestionar aquesta manca de recursos i des de la Junta Directiva de la Federació Catalana ens hem vist forçats a prendre decisions per evitar entrar en una espiral de dèficits inaguantable que haguera condicionat molt negativament el futur del tennis de taula català.

Gràcies però a la gestió responsable de les anteriors Juntes Directives vàrem poder afrontar aquesta greu crisi amb unes correctes condicions de partida. I gràcies també a una gestió professional per part de la tresoreria i de la Comissió Econòmica, gràcies a l'esforç de tots i cadascun dels treballadors i col.laboradors de la Federació, dels Clubs i de tota la gran família del tennis de taula català podem dir que, si continuem gestionant els recursos disponibles amb la prudència que ho hem fet fins ara i, fent tots el màxim esforç, el 2014 pot ésser l'any en què iniciem la remuntada. Però perquè aquesta remuntada sigui significativa caldrà per part de tots molta col·laboració, molt de treball de qualitat i molta imaginació i creativitat.

Tant des de la Federació com des de tots els clubs hem de treballar intensament per oferir serveis que siguin interessants per a qui els rebin i que sobretot ens aportin recursos. Hem d'innovar i hem de saber atraure molts més esportistes cap al nostre esport. En definitiva hem de créixer: en llicències, en clubs i en presència i activitats a tot el territori català. Hem de fer servir el conveni que tenim signat amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) perquè l'esport escolar creixi en quantitat i qualitat i sigui la principal font de captació de nous practicants joves del nostre esport. I hem d'aconseguir que el Ping-pong per tothom sigui també la principal font de noves incorporacions de persones de totes les edats al tennis de taula.

Un dels objectius prioritaris de la Junta Directiva és consolidar el programa "Generació TT" per aconseguir en pocs anys una potent xarxa d'escoles de tennis de taula ubicades en clubs, i incrementar el nombre de Centres d'Entrenament i de Tecnificació que rebin suport de la Federació Catalana i de les Institucions públiques. I disposem també d'un Centre d'Alt Rendiment al CAR de Sant Cugat amb uns magnífics equipaments i serveis que està catalogat entre els millors del món.

Treballem i treballarem doncs, perquè la temporada 2016-17, en la que s'acabarà la responsabilitat de la nostra Junta Directiva, la Federació Catalana de Tennis de Taula a més d'estar econòmicament sanejada, compti amb una potent estructura de formació de jugadors/es com correspon a un país com el nostre, que té objectius internacionals.

 

Joan Arnau i Canalias

President

bcn.cat
escport.cat
ufec.cat
diba.es
escport.cat
bcn.cat
Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes.
L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.