Federació Catalana de Tennis de Taula

El Girbau Vic s’acomiada d’una Champions històrica

El Girbau Vic va tancar diumenge la seva participació a la Champions League femenina, la primera de la història d’un club català masculí o femení a la màxima competició europea en l’actual denominació i format.

Després del 0-3 encaixat en l’anada a la capital osonenca el 10 de gener, les opcions de superar l’eliminatòria davant del potent Saint Quentinois francès eren remotes, per la qual cosa l’objectiu del Girbau Vic en aquest partit de tornada era fer una bona actuació que permetés tancar la trajectòria europea d’aquesta temporada amb el millor regust de boca possible. I ho va aconseguir, ja que va sumar una victòria parcial que va deixar el marcador global de l’encontre en 3-1 i va oferir, en línies generals, més resistència que en el partit d’anada.

En el primer duel individual, la xinesa Mo Zhang va fer valdre la seva condició de número 32 del món per imposar-se per 3-0 (11-3, 11-8, 11-4) a la gal·lesa Charlotte Carey. Aquesta victòria inicial va garantir ja al Saint Quentinois des del segon set l’accés a les semifinals, ja que a Vic l’equip francès havia tret una diferència de sets (1-9) que a partir d’aquest moment era ja matemàticament  irremuntable pel Girbau Vic.

En el segon partit, Sofia Xuan Zhang va lluitar molt per intentar igualar el marcador global davant de Polina Mikhaylova. La millor jugadora russa del moment i actual número 43 del món es va apuntar els dos primers sets per 12-10 i 11-5, però la catalana es va refer i va guanyar els dos següents per 11-9 i 16-14. En el cinquè i definitiu, però, Mikhaylova es va imposar per 11-5.

Amb el 2-0 al marcador de l’encontre, la jugadora sèrbia afincada a Catalunya Gabriella Feher va donar-ho tot davant la russa Olga Mikhailova per intentar que el Girbau Vic no s’acomiadés de la Champions sense guanyar un partit individual en aquests quarts de final, propòsit que va assolir després d’imposar-se en cinc sets. Mikkhailova es va apuntar el primer per 11-7, Feher va aixecar el partit imposant-se en el segon i el tercer per 11-7 i 11-6, la jugadora russa del Saint Quentinois va igualar vencent el quart per 15-13, i Gabi Feher, cada cop més a prop del nivell que tenia abans de la greu lesió que la va obligar a estar deu mesos inactiva, va donar al seu equip l’únic punt de l’eliminatòria en guanyar el cinquè per 11-4.

En el quart partit, però, Mo Zhang va tornar a ser una jugadora inabastable per a les palistes del Girbau Vic i es va imposar a Sofia Xuan Zhang per 3-0 (11-6, 11-5 i 11-4), establint així el 3-1 definitiu al marcador de l’encontre.

Aquesta eliminació als quarts de final no resta brillantor a una trajectòria que ha deixat tres grans fites històriques per al Girbau Vic i el tennis de taula català. La ja esmentada primera participació de sempre d’un equip català masculí o femení a la Champions, la victòria en el primer partit a Vic davant del Lyssois Lille Métropole i la classificació per als quarts de final en el partit que va tancar la fase de grups a Lille.

Saint Quentinois-Linz i Berlín-Enea Siarka, les semifinals

En semifinals, el Saint Quentinois s’enfrontarà a l’AG Linz Froschberg austríac, que es va imposar al Metz francès per 3-1 en la tornada remuntant així el 3-2 encaixat en l’anada. L’altra semifinal la disputaran el TTC Berlín Eastside, que  va perdre a la capital alemanya per 2-3 davant l’UCAM Cartagena però havia vençut en l’anada per 0-3, i l’Enea Siarka polonès, que va guanyar per 3-1 a l’Stavoimpex Hodonin txec a qui ja havia vençut per 2-3 en l’anada.

bcn.cat
escport.cat
ufec.cat
diba.es
escport.cat
bcn.cat
L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.