Federació Catalana de Tennis de Taula

Quadri Aruna defensarà títol a Barcelona

El jugador nigerià Quadri Aruna serà el cap de cartell del 35è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, el qual tindrà lloc el dissabte 26 de novembre, a partir de les cinc de la tarda, al poliesportiu La Salle Bonanova. Amb la seva presència confirmada, l’actual número 15 del rànquing mundial podrà defensar el títol que va assolir en la passada edició, quan després de vèncer en la final el llegendari jugador alemany Timo Böll es va apuntar el seu primer triomf al torneig barceloní i es va convertir en el primer jugador africà en inscriure el seu nom al palmarès de campions d’aquesta tradicional competició.

La circumstància que el vigent campió defensi el títol és fins a cert punt novedosa, ja que malgrat que s’ha donat en repetides ocasions al llarg de la història del torneig, no havia estat possible en les dues últimes edicions celebrades, ja que ni el portuguès Marcos Freitas el 2019 ni el danès Jonathan Groth l’any passat (el 2020 la pandèmia va impossibilitar que el torneig es disputés) van poder ser presents a La Salle per defensar els títols guanyats en les respectives edicions anteriors.

Nascut el 1988 a la localitat nigeriana d’Oyo, Quadri Aruna s’ha convertit els últims anys en la figura referencial del tennis de taula africà en l’àmbit mundial. En el Campionat del Món de l’any passat a Houston va ser quartfinalista, la mateixa ronda a la que va arribar en les seves participacions olímpiques a Londres 2012 i Rio de Janeiro 2016.

Aruna ha engrandit el seu palmarès de títols internacionals aquest mateix 2022, ja que fa poc més de dos mesos es va proclamar a Alger campió d’Àfrica per segona vegada, després de la medalla d’or que ja s’havia penjat al coll el 2018.  Un títol per equips amb Nigèria i tres de dobles en Campionats d’Àfrica, així com dues victòries en la Copa d’Àfrica completen la vitrina d’èxits continentals d’aquest jugador que és també peça clau en el TTC Rhönsprudel Fulda-Maberzell de la potent Bundesliga alemanya.

Pas a pas fins el graó més alt

La d’enguany serà la quarta participació de Quadri Aruna al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, on en les tres presències anteriors sempre va millorar l’actuació precedent. Va debutar al torneig barceloní el 2017 amb una trajectòria que es va acabar en semifinals davant Ovtcharov, va repetir el 2018 guanyant dos partits abans de caure en la final amb Freitas, i va pujar al lloc més alt del podi l’any passat, quan va tornar a La Salle i es va fer amb el títol imposant-se en la final a l’alemany Timo Böll per 3-1 (7-11, 11-9, 11-9, 11-5).

Pujant el podi graó a graó, Quadri Aruna s’ha guanyat a pols ser per primer cop el cap de sèrie número 1 del Ciutat de Barcelona, on enguany ja no podrà òbviament aspirar a un lloc millor que el de l’any anterior però sí a assolir un segon triomf que el situï en el selecte grup de jugadors que han alçat més d’un cop l’àmfora que distingeix el campió del torneig barceloní. I és que en les 34 edicions fins ara disputades d’aquesta competició que va veure la llum el 1983 només set jugadors l’han guanyat en més d’una ocasió. El bielorús Vladimir Samsonov ho ha fet cinc vegades, el croat Zoran Primorac, quatre, i cinc jugadors l’han guanyat dues vegades: el xinès Guo Yuehua, el suec Mikael Appelgren, el belga Jean-Michel Saive, l’alemany d’origen ucraïnès Dimitrij Ovtcharov i el portuguès Marcos Freitas.

A més d’intentar revalidar el títol, Quadri Aruna podrà tornar a gaudir el pròxim 26 de novembre d’una de les coses que més l’atrauen de prendre part al Ciutat de Barcelona. Tal com ha expressat a l’organització del torneig en cada una de les seves presències a la capital catalana, li resulta molt gratificant jugar en el caliu ambiental i festiu que impregna la graderia de La Salle en cada edició del TICB, un factor que els jugadors perceben i agraeixen des de l’àrea de joc.

El 26 de novembre, ocasió propícia per què el lligam esportiu i emocional entre el públic català i el millor jugador africà del moment escrigui una nova pàgina.

bcn.cat
escport.cat
ufec.cat
diba.es
escport.cat
bcn.cat
L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.