Federació Catalana de Tennis de Taula

FAQTT

FAQTT per a pares i mares novells 

 

Benvinguts a la Federació Catalana de Tennis de Taula, si visiteu aquest apartat és perquè teniu una sèrie de preguntes molt comunes a molts pares i mares on llurs fills i filles s’inicien en aquest esport. 

Desitgem que aquest apartat de FAQ us ajudi a resoldre la majoria d’elles.  

  • Haig de pertànyer a un club per jugar federat a Tennis Taula? 

No, però és recomanable. 

El club, a través del seu delegat, és el responsable de fer les gestions administratives d’inscripcions i pagaments a les diferents competicions. 

Apart el vostre fill/a es sentirà més integrat si té el sentiment de pertinença a un club. 

Però sempre és possible tenir una llicència d’independent, és a dir sense club.  

  • El meu fill/filla s’ha de treure llicència? 

En el moment que la pràctica de l’esport és regular, és obligatori per llei, ja que inclou la mutualitat esportiva obligatòria.  

  • Quin tipus de llicència haig de treure? 

Depèn de les competicions que jugarà. Les més bàsiques són: 

• Aficionat: no autoritza jugar cap competició però inclou la mutualitat esportiva (molt important per si es produeix algun accident esportiu) 

• Promoció: vàlida per jugar les competicions territorials de promoció, com les que s’esmenten en l’apartat de competicions més adients 

• Catalana: permet jugar competicions d’àmbit català 

• Estatal: permet jugar competicions d’àmbit estatal  

A mesura que anem ampliant el territori, el cost de la llicència és més alt. Cadascuna inclou l’anterior. 

Apart hi ha la possibilitat de fer-se el carnet del Programa de lleure Pingpongpertothom (PPxTT), que inclou la llicència de promoció i hi ha descomptes i avantatges en els més de 100 opens per aficionats (de totes les edats) que organitza el programa.  

  • Puc canviar de llicència? 

Un jugador/a pot canviar de tipus de llicència, però haurà de pagar el preu de la nova llicència (descomptant el cost de la mutualitat esportiva). En cas de canvi de club, el preu de la nova llicència és doble.  

  • Quantes hores d’entrenament a la setmana és recomanable? 

Depèn de l’edat però en l’etapa d’iniciació parlaríem de dos dies d’entrenament setmanal d’una hora i mitja de durada.  

  • Ha de venir amb roba esportiva? 

Sí, el tennis de taula és un esport que implica una activitat física que a mesura que millora la tècnica i implicació, és cada vegada més gran i per tant, cal que vingui amb roba esportiva i un calçat adequat a instal·lacions d’interior, i diferent del que portin a l’exterior, per preservar també el terra sintètic de molts locals de joc.  

  • Quina pala li compro? 

No hi ha pressa, habitualment els clubs tenen pales per deixar mentre es confirma que al nen/a li agrada l’activitat. Un cop es decideix a seguir l’activitat consulta a l’entrenador/a i t’orientarà sobre quina pala és la més adient. 

Més adient no és la més ràpida, la més cara... sinó la que necessita a aquest nivell.  

  • És car el material? 

A la que t’especialitzes en qualsevol esport, tot és més car del que t’esperes. A nivell de pales podríem diferenciar tres nivells diferents: 

Nivell 1: pala muntada: la que es compra habitualment a la botiga d’esports. Es pot utilitzar per començar però si l’has de comprar millor espera l’època de reis o aniversari per comprar-li una del nivell 2. En cas de compra no cal invertir més de 20€, però tampoc que sigui massa bàsica. 

Nivell 2: pala comprada per separat, la fusta per un costat i cada goma per un altre. Hi ha milers de gomes diferents i també de preus. La gama que necessita en un inici ha d’estar entre els 40 i 60€, en total. 

Nivell 3: quan ja fa un mínim d’un any que juga (sovint dos o tres anys) i ja es defineix el seu estil, aleshores ja es busca la fusta que li ha de durar força anys i les gomes adequades que anirà canviant a mesura que es vagin gastant. Tot plegat poden estar entre els 90 i 120€.  

  • És important que competeixi? 

És interessant que competeixi perquè comenci a tenir referències del nivell d’altres nens o nenes de la seva edat, que comparteixen el mateix esport. 

La competició a més ajuda a potenciar valors com el de l’esforç i perseverança. 

Entrenar sense cap objectiu pot ser avorrit.  

  • Quina competició és la millor per començar? 

Habitualment cada territorial (província) organitza un tipus de competició adequada pels que comencen o porten poc temps jugant:  

Territorial de Barcelona RTB: Torneig de promeses 

Territorial de Tarragona RTT: www.rtt.cat

Territorial de Lleida RTL: www.fcttlleida.com 

Territorial de Girona: www.ttgirona.cat

 

bcn.cat
escport.cat
ufec.cat
diba.es
escport.cat
bcn.cat
Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes.
L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.